このページではJavaScriptを使用しています。お客様の閲覧環境では、レファレンス協同データベースをご利用になれません。
レファレンス事例詳細(Detail of reference example)
提供館
(Library)
凸版印刷株式会社印刷博物館ライブラリー (4310008)管理番号
(Control number)
PML20120405-01
事例作成日
(Creation date)
2012/04/05登録日時
(Registration date)
2012年04月07日 11時16分更新日時
(Last update)
2021年09月28日 14時52分
質問
(Question)
イギリスの1900~1950年代 印刷インクの製造供給等について知りたい
回答
(Answer)
・Frank B. Wiborg『Printing ink : a history : with a treatise on modern methodsof manufacture and use』(Harper and Brothers、1926年)
・T. C. Hansard『Typographia : an historical sketch of the origin and progress of the art of printing : with practical directions for conducting every department in an office : with a description of stereotype and lithography』(Pater-noster-row Press、1825年)
・C.H. Bloy『A history of printing ink : balls and rollers : 1440-1850』(Evelyn Adams & Mackay、1967年)
・Harry G. Kriegel『Encyclopedia of Printing Lithographic Inks and Accessories : secrets, formulae and helpful hints for craftsmen in the graphic arts』(Harry G. Kriegel、1932年)
回答プロセス
(Answering process)
事前調査事項
(Preliminary research)
NDC
印刷  (749)
参考資料
(Reference materials)
Wiborg, Frank Bestow, 1855-1930. Printing ink; a history with a treatise on modern methods of manufacture and use, by Frank B. Wiborg.. Harper & brothers, 1926.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000006419843-00  (S291-Wi27)
T. C. Hansard. Typographia : an historical sketch of the origin and progress of the art of printing : with practical directions for conducting every department in an office : with a description of stereotype and lithography. Pater-noster-row Press, 1825. (S300-H29)
C.H. Bloy. A history of printing ink : balls and rollers : 1440-1850. Evelyn Adams & Mackay, 1967. (S291-B58)
Harry G. Kriegel. Encyclopedia of Printing Lithographic Inks and Accessories : secrets, formulae and helpful hints for craftsmen in the graphic arts. Harry G. Kriegel, 1932. (S291-Kr5)
キーワード
(Keywords)
印刷インキ
印刷--イギリス
照会先
(Institution or person inquired for advice)
寄与者
(Contributor)
備考
(Notes)
調査種別
(Type of search)
文献紹介
内容種別
(Type of subject)
質問者区分
(Category of questioner)
登録番号
(Registration number)
1000104664解決/未解決
(Resolved / Unresolved)
Twitter
このデータベースについて
国立国会図書館が全国の図書館等と協同で構築している、調べ物のためのデータベースです。詳細
活用法
刊行物・グッズ
新着データ
最近のアクセスランキング
レファ協PickUP!