レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2019/3/26
- 登録日時
- 2019/04/03 00:30
- 更新日時
- 2019/04/03 00:30
- 管理番号
- REF-2017-00332
- 質問
-
パキスタンの以下のデータ
1. 自動車保有台数
2. 中古車流通状況
3. 中古パーツ流通状況
- 回答
-
1.自動車保有台数
●Pakistan Economic Survey 2017-18 / Govt. of Pakistan, Finance Division, Economic Adviser's Wing
[当館請求記号:ASPK/33/E2]
http://www.finance.gov.pk/survey_1718.html
p.158 table 13.3 Number of motor vehicles registered (2017 Provisional までが掲載されています)
2.および3.に関しましては中古に限定した販売統計のようなものは政府公式統計としては見つけられませんでした。
以下の通り、関連情報をご紹介します。
<業界団体>
自動車産業
●Pakistan Automotive Manufacturers Association
http://www.pama.org.pk/
統計データ
Production & Sale of Vehicles (Pakistan Automotive Manufacturers Association)
http://www.pama.org.pk/statistical-information/historical-information/annual-sales-production
(ただし、中古車ではありません)
自動車部品産業
●Pakistan Association of Automotive Parts & Accessories Manufacturers (PAAPAM)
http://www.paapam.com/
ウェブサイト上に統計データは見つかりませんでした。
自動車ディーラー
●All Pakistan Motor Dealers Association (APMDA)
http://apmda.com/
<その他関連記事等>
Used car imports, local sales on the rise(Pakistan & Gulf Economist, March 5, 2018)
http://www.pakistaneconomist.com/2018/03/05/used-car-imports-local-sales-rise/
Trends of buying used cars in Pakistan(PakWheels.com)
https://www.pakwheels.com/blog/trends-pakistan-used-car/
PakWheels Automobile Industry Survey 2017(PakWheels.com)
https://www.pakwheels.com/awards/2017/survey?utm_source=pakwheels&utm_medium=blog&utm_campaign=auto-mobile-survey-2017
(サンプル調査です。)
AUTOMOTIVE DEVELOPMENT POLICY (2016-2021)
http://boi.gov.pk/AutoPolicy.aspx?sid=5
(政府方針)
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
- 参考資料
- キーワード
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 事実調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000254516