レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 20160413
- 登録日時
- 2018/11/17 00:30
- 更新日時
- 2018/11/17 00:30
- 管理番号
- 1002645
- 質問
-
解決
ヒヌカンについて英語で書かれた資料が見たい。
- 回答
-
①
『KATEIGAHO INTERNATIONAL EDITION Vol.33(2014SPRING/SUMMER) Okinawa's Edible Delights』 (Sekai Bunka Publishing、2014.4)
p. 21 「Dining with ancestors」の中で、一部説明、写真がある。「Food has always held a place of honor in Okinawan culture, a fact expressed by the veneration of Hinukan, the god of fire. An altar to the deity can be found near the stove in any kitchen. He is considered a guardian of the entire household. Offerings are made at least twice a month, and important family events ... 」
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
-
- 社会科学 (3)
- 参考資料
-
- KATEIGAHO INTERNATIONAL EDITION Vol.33(2014SPRING/SUMMER) 家庭画報特選 Sekai Bunka Publishing 2014.4 , ISBN 4-418-14106-7 (p. 21)
- キーワード
-
- 火ぬ神
- 火の神
- ヒヌカン
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 文献紹介
- 内容種別
- 郷土
- 質問者区分
- 社会人
- 登録番号
- 1000245952