当館蔵書検索システム (OPAC) にて、次のとおり検索してください。
[地域コード] AHIO
[アジ研件名] child*+youth+juvenile delinquency+子供+青少年+少年非行
[言語コード] eng+jpn
図書、雑誌記事索引のうち、主なものを以下に紹介します。
【図書】
■ Children of the drug war : perspectives on the impact of drug policies on young people / Damon Barrett, editor (International Debate Education Association, c2011) (請求記号:C/663.99/C1)
本書に、論文 「Between Diego and Mario : children, families, and the drug war in Indonesia」 が含まれています。
■ Adolescents in contemporary Indonesia / Lyn Parker and Pam Nilan (Routledge, 2013) (請求記号:AHIO/301.18/A1)
■ Early childhood education and development in poor villages of Indonesia : strong foundations, later success (World Bank, c2013) (請求記号:AHIO/372/E1)
本書は、ウェブで全文公開されています。
http://www-wds.worldbank.org/external/default/WDSContentServer/WDSP/IB/2013/02/21/000442464_20130221110206/Rendered/PDF/754370WP0P11050Ed0final0January2013.pdf■ Children in crisis : seeking child-sensitive policy responses / edited by Caroline Harper [et al.] (Palgrave Macmillan, 2012) (請求記号:C/362.7/C10)
本書に、論文 「Social Protection Responses to Crises and Their Impacts on Children: Learning from Past Lessons in Indonesia and Ethiopia」 が含まれています。
■ Children of mothers on labour contracts overseas : the case of Javanese families in Indonesia / Sri Sunarti Purwaningsih (LAP Lambert Academic Publishing, c2012) (請求記号:AHIO/362.7/C1)
■ Working children in Indonesia, 2009 (Statistics Indonesia, International Labour Organization, [2010]) (請求記号:AHIO/331.3/W2)
【雑誌記事】
■ The relationships between smoking, drinking, drug use, and sexual behavior among adolescents in Indonesia. Journal of population 16 (2) (請求記号:P/312/Jo1001)
■ Youth, gender, and the workplace -- shifting opportunities and aspirations in an Indonesian industrial town. Annals of the American Academy of Political and Social Science 646 (請求記号:P/303/Am3)
■ Young and single as non-sexual beings -- politics of reproductive health in Indonesia. Journal of population 12 (2) (請求記号:P/312/Jo1001)
■ The sexual lives of street children in Yogyakarta, Indonesia. Review of Indonesian and Malaysian affairs 37 (1) (請求記号:P/3/Re4)
■ Family barriers in preventing HIV/AIDS among young people in Indonesia. Journal of population 11 (2) (請求記号:P/312/Jo1001)
■ Violent youth groups in Indonesia -- the cases of Yogyakarta and Nusa Tenggara Barat. Sojourn : social issues in Southeast Asia 18 (1) (請求記号:P/30/So2)
■ Protecting child nutritional status in aftermath of a financial crisis -- evidence from Indonesia. Journal of development economics 114 (請求記号:P/33/Jo1)
■ Street children and broken perceptions -- children's right perspectives. Masyarakat Indonesia : Majalah Ilmu-Ilmu Sosial Indonesia 37 (2) (請求記号:PIn/3/Ma1)
■ A "lost generation"? -- impacts of complex compound crises on children and young people. Development policy review : the journal of the Overseas Development Institute 29 (5) (請求記号:P/33/De1)