以下の通り、関連資料をご紹介いたします。
沈黙の向こう側 : インド・パキスタン分離独立と引き裂かれた人々の声
ウルワシー・ブターリア著 , 藤岡恵美子訳. -- 明石書店, 2002.
請求記号:ASA/323.1/C1
インド・パキスタン分離独立と暴力をめぐる記憶・語り
井坂, 理穂
アジア・アフリカ地域研究 2, (2002) pp.281-291.
http://hdl.handle.net/2433/79996Memories and postmemories of the partition of India Anjali Gera Roy , : hbk. -- Routledge, 2020. -- (Routledge studies in South Asian history, 20).
請求記号:ASII/30/M20
The partition of Bengal : fragile borders and new identities Debjani Sengupta. -- Cambridge University Press, 2016.
請求記号:ASA/32/P11
Partition's post-amnesias : 1947, 1971 and modern South Asia Ananya Jahanara Kabir. -- Women Unlimited, 2013.
請求記号:ASA/323.1/P6
The Punjab bloodied, partitioned and cleansed : unravelling the 1947 tragedy through secret British reports and first person accounts Ishtiaq Ahmed. -- Rupa Publications India, 2011.
請求記号:ASA/323.1/P4
The partitions of memory : the afterlife of the division of India edited by Suvir Kaul. -- Permanent Black, 2001.
請求記号:ASII/32/P17
History-writing, violence, borders
edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya. -- Routledge, 2008. -- (Partition and post-colonial South Asia : a reader / edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya , v. 1).
請求記号:ASA/323.1/P1/1
Gender, minorities, memories
edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya. -- Routledge, 2008. -- (Partition and post-colonial South Asia : a reader / edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya , v. 2).
請求記号:ASA/323.1/P1/2
Identities, geopolitics, reconciliations edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya. -- Routledge, 2008. -- (Partition and post-colonial South Asia : a reader / edited by Tai Yong Tan and Gyanesh Kudaisya , v. 3).
請求記号:ASA/323.1/P1/3
British official reports from South Asia, 14 August-15 October 1947 selected and edited by Lionel Carter. -- Manohar Publishers & Distributors, 2011. -- (Partition observed , v. 1).
請求記号:ASA/323.1/P3/1
British official reports from South Asia, 16 October-31 December 1947 selected and edited by Lionel Carter. -- Manohar Publishers & Distributors, 2011. -- (Partition observed / selected and edited by Lionel Carter , v. 2).
請求記号:ASA/323.1/P3/2
そのほか、当館OPAC(
https://opac.jetro.go.jp/ )で
India Pakistan Partition*
などのキーワードで検索すると関連文献がヒットします。