フィリピン統計局データベース”Open Stat”(
https://openstat.psa.gov.ph/)から以下のデータを確認することができます。
データの取得方法:Open Stat Top>Economic Statistics: Agriculture, Forestry, Fishery > Crops >Palay and Corn: Area Harvested by Ecosystem/Croptype, by Quarter, by Semester, by Region and by Province, 1987-2021 by Ecosystem/Croptype, Geolocation, Year and Period
①灌漑(水田)収穫面積
Ecosystem/Croptype ”Irrigated palay”を選択
Geolocation ""Philippines""を選択
②米の収穫総面積
Ecosystem/Croptype ”palay”を選択
Geolocation ""Philippines""を選択
※1 冊子体(pdf)で確認する場合:Palay production in the Philippines 2017-2019
(
https://psa.gov.ph/sites/default/files/Palay%20Production%20in%20the%20Philippines%2C%202017-2019.pdf)
p. 20 table 2a All Palay: Harvest Area by Region, Philippines: 2017-2019 20
p. 21 table 2b Irrigated Palay: Harvest Area by Region, Philippines: 2017-2019 21
※2 Palay(フィリピノ語)=稲