レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2022/4/21
- 登録日時
- 2022/05/12 00:30
- 更新日時
- 2022/05/12 00:30
- 管理番号
- REF-2022-00016
- 質問
-
ミャンマーに関する市場調査でミャンマー経済に関する以下のような資料を探している。
なるべく日本語資料を希望するが、英語でも可
・人口
・世帯数
・住宅着工件数
- 回答
-
(1)人口
①Statistical Yearbook of Myanmar
http://www.mmsis.gov.mm/sub_menu/statistics/fileDb.jsp
掲載例)最新版2020年版のデータ掲載箇所
TABLE 1.12 Population size and propotion to the Union Years 1973, 1983, 2014, thousand values and percentage compositions
※2014年に実施された人口センサス(Myanmar Census)のデータが掲載されている
②The 2019 Inter censal Survey
掲載例)Table A-1: Percent distribution of population by sex, urban and rural areas, 5 years age groups
https://myanmar.unfpa.org/sites/default/files/pub-pdf/inter-censal_survey_appendix_tables_english.pdf
※ただし標本調査による
(参考)国連の世界人口推計
https://www.unic.or.jp/files/8dddc40715a7446dae4f070a4554c3e0.pdf
ミャンマー掲載箇所 p.17
(2)世帯数
Myanamr Census 2014/Thematic report on housing conditons and household amenities Census Report Volume 4-I
http://www.mmsis.gov.mm/sub_menu/statistics/fileDb.jsp
掲載例)Appendix 1. Table A1 (a) Households by household size, urban and rural areas, and State/Region, 2014 Census
②The 2019 Inter censal Survey
掲載例)Table A-5: Percent distribution of population by size of the household by State/Region and District
※ただし標本調査による
(3)住宅着工件数
Statistical Yearbook of Myanmar
http://www.mmsis.gov.mm/sub_menu/statistics/fileDb.jsp
例)最新版2020年版のデータ掲載箇所
TABLE 11.11Completed Residential Buildings (Public)
TABLE 11.12Completed Residential Buildings (Private)
※住宅完工数
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
- 参考資料
- キーワード
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 文献紹介
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000316095