レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2008年12月22日
- 登録日時
- 2008/12/22 18:42
- 更新日時
- 2009/07/17 18:21
- 管理番号
- 20081222-2
- 質問
-
解決
Pulitzer Prize Feature Photography 1994
Kevin Carter, a free-lance photographer
For a picture first published in The New York Times of a starving Sudanese girl
who collapsed on her way to a feeding center while a vulture waited nearby. に関係する海外での報道について知りたい。
- 回答
-
下記の新聞・雑誌記事があった。
New York Times
1993.03.26
Foreign Desk; A
Sudan Is Described as Trying to Placate the West
By Donatella Lorch
Photo: In a move meant to placate the West, the Sudanese Government is opening parts of the country's
famine-stricken south to relief operations, but for some, it could be too late.
A little girl, weakened from hunger, collapsed recently along the trail to a feeding center in Ayod. Nearby,
a vulture waited. (Kevin Carter) Maps show location of Juba.
New York Times
1993.03.30
Metropolitan Desk; A
Editors' Note
St. Petersburg Times
1994.04.13
NATIONAL
PULITZER PRIZE Series: Also in the News
Color Photo, Kevin Carter
St. Petersburg Times
1994.04.14
NATIONAL
Were his priorities out of focus? Series: COLUMN ONE; EDITOR'S CHOICE
REENA SHAH STAMETS
St. Petersburg Times
1994.04.21
EDITORIAL
Readers react to Pulitzer photo, photographer Series: LETTERS
Time
114(11) 1994.09.12
The Life and Death of Kevin Carter
By Scott MacLeod/Johannesburg
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,981431,00.html (2008/12/22確認)
(冊子体にカラー写真あり)
- 回答プロセス
-
多くの関連事例が登録されていた。(2008/12/22確認)
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000047824
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000033853
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000016524
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000032094
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000015542
https://crd.ndl.go.jp/GENERAL/servlet/detail.reference?id=1000034692
日本における新聞記事や文献を調査し、その情報をもとに海外の報道を調べた。
- 事前調査事項
- NDC
-
- ジャーナリズム.新聞 (070 9版)
- 参考資料
-
- 朝日新聞 1994年5月3日 p.21 「スーダンの飢餓 ピュリツァー賞の裏側(メディア)」
- 毎日新聞 1997年11月4,5,6,11,12,14,15日 夕刊 「ある写真家の死」 1-7
- フォト・ジャーナリズム : いま写真に何ができるか / 徳山喜雄著 平凡社 , 2001 (平凡社新書 081) ISBN:4582850812 p.127
- マスコミの倫理学 / 柏倉康夫著 丸善 , 2002 (現代社会の倫理を考える 9) ISBN:4621071009 p.1
- キーワード
-
- Carter, Kevin
- 報道倫理
- ジャーナリズム
- Pulitzer Prize
- ピュリツァー賞
- ピューリッツァー賞
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 事実調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000049906