レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2008年07月15日
- 登録日時
- 2008/07/15 12:13
- 更新日時
- 2008/07/15 19:06
- 管理番号
- 20080715-3
- 質問
-
解決
The influence of positive affect on the unusualness of word associations. を探している。
- 回答
-
Pub Med で下記が見つかった。
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4020605 (2008/07/15確認)
J Pers Soc Psychol. 1985 Jun;48(6):1413-26.
The influence of positive affect on the unusualness of word associations.
Isen AM, Johnson MM, Mertz E, Robinson GF.
A pilot study and two experiments investigated the influence of positive affect, induced in three differing ways,
on the uniqueness of word associations.
Persons in the positive-affect conditions gave more unusual first-associates to neutral words,
according to the Palermo & Jenkins (1964) norms, than did subjects in the control conditions.
In Study 3, where word type (positive, neutral, negative) was a second factor along with affect,
in a between-subjects design, associates to positive words were also more unusual and diverse than
were those to other words.
These results were related to those of studies suggesting that positive affect may facilitate creative problem
solving and to other work suggesting an impact of positive feelings on cognitive organization.
PMID: 4020605 [PubMed - indexed for MEDLINE]
カーソルを誌名略称 J Pers Soc Psychol. に近づけるとフルタイトルが表示され、Journals をクリックすると下記の情報がわかった。
Title: Journal of personality and social psychology
ISSN: 0022-3514 (Print)
Title Abbreviation: J Pers Soc Psychol
Publication Start Year: 1965
Publisher: American Psychological Association
Continuation Notes: Supersedes in part the Journal of abnormal and social psychology.
Language: English
Country: United States
Subject Term(s): Psychology
NLM ID: 0014171
該当誌は所蔵されていた。
- 回答プロセス
-
Google Scholar で "The influence of positive affect on the unusualness of word associations" フレーズ検索した。
- 事前調査事項
- NDC
-
- 基礎医学 (491 9版)
- 参考資料
-
- Google Scholar http://scholar.google.co.jp/ (2008/07/15確認)
- Pub Med http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ (2008/07/15確認)
- キーワード
-
- 認知科学
- 言葉
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 所蔵調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000045806