レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 登録日時
- 2022/12/09 15:05
- 更新日時
- 2023/01/12 15:17
- 管理番号
- 2022-12.2
- 質問
-
ぬか漬けの作り方を英語で紹介したい。
- 回答
-
ぬか漬け~英語では「Rice Bran Pickles」という。
【所蔵資料】
①『Cooking with Japanese Pickles:97 Quick, Classic and Seasonal Recipes』
(Takako Yokoyama/著 [Makiko Itoh/訳] チャールズ・イー・タトル出版 2022年)
ぬか床の作り方から野菜の漬け方までをカラー写真と共に解説(p.36-39)。
②『Japanese Pickled Vegetables:129 Homestyle Recipes for Traditional Brined, Vinegared
and Fermented Pickles』(舘野 真知子/著 チャールズ・イー・タトル出版 2019年)
ぬか床の作り方、野菜の漬け方、料理方法をカラー写真と共に紹介(p.18-21)。
③『Tsukemono : Japanese pickling recipes (Quick & easy)』(Ikuko Hisamatsu. Joie, Inc.
1999年)
ぬか床の作り方、野菜の漬け方をカラー写真と共に紹介(p.26-29)。
④『Easy Japanese pickling in five minutes to one day:101 full-color recipes for
authentic tsukemono』(Seiko Ogawa. Graph-Sha 2003年)
ぬか漬けの漬け方をカラー写真で紹介(p.28-31)。
⑤『Preserving the Japanese way:traditions of salting, fermenting, and pickling
for the modern kitchen』(Nancy Singleton Hachisu foreword by David Tanis
Andrews McMeel 2015年)
ぬか床の作り方を詳細に解説。野菜の漬け方を紹介すると共に魚のぬか漬けも紹介
(p.220-225)。
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
-
- 食品.料理 (596 9版)
- 参考資料
-
-
Takako Yokoyama , 横山, タカ子, 1948-. Cooking with Japanese pickles : 97 quick, classic and seasonal recipes. Tuttle Publishing, 2022.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I031691150-00 , ISBN 9784805316634 -
Machiko Tateno [著] , 舘野, 真知子. Japanese Pickled Vegetables : 129 Homestyle Recipes for Traditional Brined,Vinegared and Fermented Pickles. [チャールズ・イー・タトル出版], 2019.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I030006554-00 , ISBN 9784805315309 -
Ikuko Hisamatsu , 久松, 育子. Tukemono : Japanese pickling recipes. JOEI, 1999. (Quick & easy,)
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000096-I010331011-00 , ISBN 4915831876 -
Seiko Ogawa ; Translated by Laura Driussi , 小川, 聖子 , Driussi, Laura. Easy Japanese pickling in five minutes to one day : 101 full-color recipes for authentic tsukemono. Graph-sha, 2003.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000096-I000138810-00 , ISBN 9784889961133 -
Nancy Singleton Hachisu ; foreword by David Tanis ; photographs by Kenji Miura , Hachisu, Nancy Singleton , Tanis, David , 三浦, 健司. Preserving the Japanese way : traditions of salting, fermenting, and pickling for the modern kitchen. Andrews McMeel Publishing, 2015.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000096-I005987653-00 , ISBN 9781449450885
-
- キーワード
-
- 英語
- 漬物
- ぬか漬け
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 文献紹介
- 内容種別
- 質問者区分
- 社会人
- 登録番号
- 1000325285