レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 19960218
- 登録日時
- 2005/02/02 02:12
- 更新日時
- 2005/11/09 11:25
- 管理番号
- D1996F0658
- 質問
-
未解決
野球を主題にした米国詩人の詩を見たい。日本語訳の有無も知りたい。
- 回答
-
詩を主題から調べるツールとして下記のものがあります。
“Granger’s Index to Poetry” 8thed.Edited by William F.Bernhardt.New Yoek,Columbia University Press,1986 2014p <当館請求記号 KE111-13>
上記のbaseballの項(93p)に、以下の詩があげられています。当館では(1)-(3)のいずれも所蔵していません。また、日本語訳も見当たりませんでした。
(1)A Literature of Sports/[compiled by] Tom Dodge.Lexington,Mass.:D.C.Heath,c1980 549p
Baseball. Tom Clark
Baseball and Classicism. Tom Clark
Baseball Pitcher. Mabet M.Kuykendall
(2)Anthology of Magazine Verse and Yearbook of American Poetry,1980 Edition.Baverly Hills,Calif.,Monitor Book Co.
Baseball in Spring. Play Ball! Robert Francis
(3)The Family Album of Favorite Poems. Illustrared by Leonard Vosburgh.New York,Grosset & Dunlap, c[1959]
Baseball’s Sad Lexicon. Franklin P.Adams
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
-
- 詩 (931 9版)
- 参考資料
-
- Granger’s Index to Poetry 8th ed.Edited by William F.Bernhardt.New Yoek,Columbia University Press,1986 <E111-13>
- キーワード
-
- 野球
- アメリカ詩
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 文献紹介
- 内容種別
- 質問者区分
- 公共図書館
- 登録番号
- 1000014052