レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 登録日時
- 2009/12/22 14:23
- 更新日時
- 2011/02/10 16:38
- 管理番号
- 2009-088
- 質問
-
解決
日本の強制わいせつ罪にあたるアメリカの刑法犯の発生件数が分かる資料を探している。
- 回答
-
回答プロセスをご参照ください。
- 回答プロセス
-
1. ジャパンナレッジ+で「強制わいせつ罪」が英語で“indecent assault”であることを確認。
2. Googleの検索オプションでキーワードを“indecent assault statistics”、ドメインを“gov”にして検索。
→“National Criminal Justice Reference Service”のページ(http://www.ncjrs.gov/ [last access:2009.12.22])がヒット。
→左横の“Crime”をクリック
→左横の“Violent Crime”の中の“Rape and Sexual Assault”をクリック
→Q&Aの“How many women are raped each year in the U.S.? ”の“Read more”をクリック
→“The number of rapes that occur in the U.S. is available in the Bureau of Justice Statistics (BJS) electronic publication,
Criminal Victimization in the United States: Statistical Tables.
The number of rapes reported to the police is available in the annual Crime in the United States report,
which is published by the Federal Bureau of Investigation (FBI). Only rapes of females are counted by the FBI.”
とあり。
3. "Bureau of Justice Statistics"へ(http://bjs.ojp.usdoj.gov/ [last access:2009.12.22])
→上方にある“Data Collection”>“View by topic”>“Crime type”をクリック
→“”National Crime Victimization Survey (NCVS)”をクリック
→“Publications & Products”の"Data Tables”をクリック
→1996-2005の"Criminal Victimization in the United States”の表が閲覧できる。
"Complete set of tables”>"Number, percent distribution, and rate of victimizations,by type of crime"の中に
"Rape/Sexual assault"の被害件数データあり。
- 事前調査事項
- NDC
- 参考資料
- キーワード
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- その他
- 内容種別
- 質問者区分
- 学生
- 登録番号
- 1000061038