レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2007年06月28日
- 登録日時
- 2007/06/28 14:36
- 更新日時
- 2007/06/28 19:28
- 管理番号
- 20070628-1
- 質問
-
解決
Strevens, Peter. (1981).
Training the Teacher of Foreign Languages: New Responsibilities Require New Patterns of Training.
CMLR, 37(3), 526-534. を探している。
- 回答
-
下記のデータがヒットし, CMRL が Canadian Modern Language Review. であることがわかった。
当館には所蔵がなく,Webcatで再度検索し,所蔵館を確認して文献複写依頼を案内した。
1. Training the Teacher of Foreign Languages: New Responsibilities Require New Patterns of Training. (EJ247238)
Author(s):
Strevens, Peter
Source:
Canadian Modern Language Review, v37 n3 p526-34 Mar 1981
Pub Date:
1981-03-00
Pub Type(s):
Journal Articles; Opinion Papers
Peer-Reviewed:
N/A
Descriptors:
Language Teachers; Teacher Education; Teacher Effectiveness; Teacher Qualifications
Abstract:
Presents case supporting the view that the systematic, deliberate and well-planned training of second language teachers can be expected to raise achievement of second language learners. (BK)
Full-Text Availability Options:
Not available from ERIC
The Canadian modern language review.
http://webcat.nii.ac.jp/cgi-bin/shsproc?id=AA00130373 (2007/06/28確認)
- 回答プロセス
-
Webcat で検索した。
CMLR は略称のようだが,雑誌が特定できなかった。
語学教育に関する論文のようなので,ERIC で検索した。
- 事前調査事項
- NDC
-
- 研究法.指導法.言語教育 (807 9版)
- 参考資料
-
- ERIC http://www.eric.ed.gov/ (2007/06/28確認)
- Webcat http://webcat.nii.ac.jp/ (2007/06/28確認)
- キーワード
-
- 語学教育
- 英語教育
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 所蔵機関調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000035703