レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2011年07月19日
- 登録日時
- 2011/07/19 10:10
- 更新日時
- 2011/11/06 11:47
- 管理番号
- 20110719-1
- 質問
-
解決
Tomes "Japan and the Japanese: a narrative of the U.S. government expedition to Japan under Commodore Perry"を見たい。
- 回答
-
HathiTrust Digital Libraryで画像が公開されていた。
Japan and the Japanese: a narrative of the U.S. government expedition to Japan, under Commodore Perry. By Robert Tomes.
Main Author:Perry, Matthew Calbraith, 1794-1858.
Other Authors:Tomes, Robert, 1817-1882.
Language(s): English
Published: London, Trübner & co., 1859.
Edition: 2d ed.
Subjects:Japan > Description and travel
Note: This abridgment of Perry's Narrative of the expedition of an American squadron to the China seas and Japan was first published in 1857 with title: The Americans in Japan.
Physical Description: viii, 415 p. front., illus. 18 1/2cm.
Original Format: Book
Original Classification Number: DS 809 .P462 1859
http://catalog.hathitrust.org/Record/001872412
http://babel.hathitrust.org/cgi/pt?id=mdp.39015020115278;page=root;view=image;size=100;seq=1 (2011/07/19確認)
Google booksで画像が公開されていた。
Title Japan and the Japanese: a narrative of the U.S. government expedition to Japan under Commodore Perry
Authors Matthew Calbraith Perry, Robert Tomes
Edition 2, reprint
Publisher London: Trübner, 1859
Original from the University of Michigan
Digitized Oct 14, 2010
Length 415 pages
http://books.google.com/books/about/Japan_and_the_Japanese.html?id=Zu5kZqPKGKoC (2011/07/19確認)
- 回答プロセス
-
日本関係欧文図書目録(国際日本文化研究センター)に次の情報があった。
The Americans in Japan. 1857
http://shinku.nichibun.ac.jp/gpub/book/g0242.html (2011/11/04確認)
Japan and the Japanese. 1859
http://shinku.nichibun.ac.jp/gpub/book/g0260.html (2011/11/04確認)
- 事前調査事項
- NDC
-
- 日本 (291 9版)
- 日本史 (210 9版)
- 参考資料
-
-
日本関係欧文図書目録 国際日本文化研究センター
http://www.nichibun.ac.jp/graphicversion/dbase/obun.html (2011/07/19確認) -
HathiTrust Digital Library
http://www.hathitrust.org/ (2011/07/19確認)
-
日本関係欧文図書目録 国際日本文化研究センター
- キーワード
-
- Tomes, Robert
- Perry, Matthew Calbraith
- トムス
- 日本および日本人
- The Americans in Japan
- Japan and the Japanese
- 照会先
- 寄与者
- 備考
-
初版 1857 The Americans in Japan.
第2版 1859 Japan and the Japanese.
- 調査種別
- 所蔵機関調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000088667