このページではJavaScriptを使用しています。お客様の閲覧環境では、レファレンス協同データベースをご利用になれません。
レファレンス事例詳細(Detail of reference example)
提供館
(Library)
近畿大学中央図書館 (3310037)管理番号
(Control number)
20081125-2
事例作成日
(Creation date)
2008年11月25日登録日時
(Registration date)
2008年11月25日 13時24分更新日時
(Last update)
2008年11月26日 00時28分
質問
(Question)
ニューヨーク証券取引所が Annual Report の提出を求めたのはいつからか?
回答
(Answer)
NYSE の公式サイトに情報があった。
http://www.nyse.com/about/history/timeline_regulation.html  (2008/11/25確認)
1895
Annual Reports Suggested
The Exchange recommends that all listed companies send their shareholders annual reports
with an income statement and balance sheet.
また、下記 SEC のリリースに情報があった。
http://www.sec.gov/rules/sro/nyse/2006/34-54029.pdf  (2008/11/25確認)
SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION
(Release No. 34-54029; File No. SR-NYSE-2005-68)
June 21, 2006
p.25
5
This requirement is presently contained in Section 203.01 of the Listed Company
Manual. It can be traced back to an 1895 recommendation that all listed companies send
their shareholders an annual report with an income statement and balance sheet.
回答プロセス
(Answering process)
ニューヨーク証券取引所およびウォール街の歴史に関する文献、ネット上などを調査した。
事前調査事項
(Preliminary research)
NDC
金融.銀行.信託  (338 9版)
取引所  (676 9版)
参考資料
(Reference materials)
ウォール街二百年 : その発展の秘密 / ロバート・ソーベル著 ; 安川七郎訳 東洋経済新報社 , 1977 p.189, 付録 アメリカ証券市場年表 p.23
キーワード
(Keywords)
NYSE(New York Stock Exchange)
ニューヨーク証券取引所
アニュアル・レポート
年次報告書
照会先
(Institution or person inquired for advice)
寄与者
(Contributor)
備考
(Notes)
http://www.usatoday.com/money/markets/us/2006-03-08-nyse-timeline_x.htm  (2008/11/25確認)
USATODAY.com
The New York Stock Exchange through the years
Posted 3/8/2006 3:25 AM
Updated 3/8/2006 3:41 AM
1895 ― Listed companies advised to send annual report to shareholders with an income statement and balance sheet.
調査種別
(Type of search)
事実調査
内容種別
(Type of subject)
質問者区分
(Category of questioner)
登録番号
(Registration number)
1000049242解決/未解決
(Resolved / Unresolved)
解決
Twitter
このデータベースについて
国立国会図書館が全国の図書館等と協同で構築している、調べ物のためのデータベースです。詳細
活用法
刊行物・グッズ
新着データ
最近のアクセスランキング
レファ協PickUP!