このページではJavaScriptを使用しています。お客様の閲覧環境では、レファレンス協同データベースをご利用になれません。
レファレンス事例詳細(Detail of reference example)
提供館
(Library)
国立国会図書館(National Diet Library) (1110001)管理番号
(Control number)
N140722094340
事例作成日
(Creation date)
2014/7/26登録日時
(Registration date)
2015年01月22日 00時30分更新日時
(Last update)
2015年01月22日 00時30分
質問
(Question)
以下の日本の古い出版物について、正確な発行日を教えてください。
1. R コダイラ「Note on a new species of Schizoneura from Ch?sen (Korea)」『Japanese Journal of Geology and Geography』1924? 1925,3(3),p.163
2.S. Oishi , K. Huzioka 「Studies on the Cenozoic plants of Hokkaido and Karahuto (South Saghalien). VIII. Tertiary Ulmaceae from Hokkaido and Karahuto (South Saghalien)」『Japanese Journal of Geology and Geography』1954,24,p123-144
3. K. Huzioka「Notes on some Tertiary plants from Tyosen (Korea), II」『Transactions and proceedings of the Palaeontological Society of Japan』1951,3,p.67-74
Journal
--------------------------------------
would you be so kind as to help us to know precise (DAY AND MONTH) of
the publication/printing of the following old Japanese papers/issues of
your Journal (from the official printer's page of Journal):
1. Publication
Note on a new species of Schizoneura from Ch?sen (Korea)
Year
1924? 1925
Page
163
Authors
R. Kodaira
Journal
Japanese Journal of Geology and Geography
Issu
3
Volume
3
2. Title
Studies on the Cenozoic plants of Hokkaido and Karahuto (South Saghalien). VIII. Tertiary Ulmaceae from Hokkaido and Karahuto (South Saghalien)
Authors
S. Oishi , K. Huzioka
Year
1954
Journal
Japanese Journal of Geology and Geography
Page
123-144
Volume
24
3. Title
Notes on some Tertiary plants from Tyosen (Korea), II
Authors
K. Huzioka
Year
1951
Journal
Transactions and proceedings of the Palaeontological Society of Japan
Annee/Jahrgang
New Series
Issu
3
Page
67-74
With thanks in advance because we have just copies of papers with no original typographic pages with Printer's information about DAY AND MONTH of publication,
回答
(Answer)
ご照会の資料は当館関西館で所蔵しています。
各資料の発行日は以下のとおりです。
1.
Ryoji Kodaira.:
Note on a new species of Schizoneura from Ch?sen(Korea).
(National Research Council of Japan,Vol.Ⅲ No.3-4 1924, pp.163-165 当館請求記号Z53-B195)
当該巻号の奥付を確認したところ、「大正十四年十一月三十日發行」と記載がありました。
2.
Saburo Oishi,Kazuo Huzioka.;
Studies on the Cenozoic Plants of Hokkaido and Karahuto(South Saghalien).Ⅷ.Teriary Ulmaceae
from Hokkaido and Karahuto(South Saghalien)
(National Research Council of Japan,Vol.XXIV 1954, pp.123-144 当館請求記号Z53-B195)
当該巻号の奥付を確認したところ、「昭和二十九年三月三十一日發行」と記載がありました。
回答プロセス
(Answering process)
事前調査事項
(Preliminary research)
海外図書館
NDC
日本語  (051 9版)
参考資料
(Reference materials)
キーワード
(Keywords)
照会先
(Institution or person inquired for advice)
寄与者
(Contributor)
備考
(Notes)
調査種別
(Type of search)
内容種別
(Type of subject)
質問者区分
(Category of questioner)
登録番号
(Registration number)
1000166471解決/未解決
(Resolved / Unresolved)
解決
Twitter
このデータベースについて
国立国会図書館が全国の図書館等と協同で構築している、調べ物のためのデータベースです。詳細
活用法
刊行物・グッズ
新着データ
最近のアクセスランキング
レファ協PickUP!