このページではJavaScriptを使用しています。お客様の閲覧環境では、レファレンス協同データベースをご利用になれません。
レファレンス事例詳細(Detail of reference example)
提供館
(Library)
近畿大学中央図書館 (3310037)管理番号
(Control number)
20121205-4
事例作成日
(Creation date)
2012年12月05日登録日時
(Registration date)
2012年12月05日 22時56分更新日時
(Last update)
2018年01月22日 15時16分
質問
(Question)
Terrence Dickson of Bristol Pennsylvania October 1998 の訴訟について調べたい。
回答
(Answer)
米国の下記法学雑誌に関連情報が掲載されていた。
NYU Journal of Law & Liberty. 1(3) 2005 - New York University School of Law. ISSN:19305044 (19324421)
The Paradox of Coase as a Defender of Free Markets.
by William Barnett II, Dr. Walter Block, and Gene Callahan.
p.1090-1091.
3.“October 1998: A Terrence Dickson of Bristol, Pennsylvania was exiting a house he finished robbing by way of the garage. He was not able to get the garage door to go up, because the automatic door opener was malfunctioning. He couldn't re-enter the house because the door connecting the house and garage locked when he pulled it shut. The family was on vacation, so Mr. Dickson found himself locked in the garage for eight days. He subsisted on a case of Pepsi he found, and a large bag of dry dog food. This upset Mr. Dickson, so he sued the homeowner's insurance claiming the situation caused him undue mental anguish. The jury agreed to the tune of half a million dollars and change. ”
http://www.law.nyu.edu/sites/default/files/ECM_PRO_060926.pdf (2018/01/22 確認)
Harvard Journal of Law & Public Policy. 26(1) Winter 2003 ISSN:01934872
Truth, Justice, and the Jury.
Shari Seidman Diamond. Northwestern University School of Law.
http://www.law.northwestern.edu/faculty/fulltime/diamond/papers/HarvardPublicPolicy.pdf  (2018/01/22 確認)
p.143
"October 1998: Terrence Dickson of Bristol, Pennsylvania, was leaving a house he had just finished robbing by way of the garage.
He was not able to get the garage door to go up since the automatic door opener was malfunctioning.
He couldn't reenter the house because the door connecting the house and garage locked when he pulled it shut.
The family was on vacation. Mr. Dickson found himself locked in the garage for eight days.
He subsisted on a case of Pepsi he found, and a large bag of dry dog food.
He sued the homeowner's insurance company claiming the situation caused him undue mental anguish.
The jury agreed to the tune of half a million dollars.”
1998年10月: ペンシルバニア州ブリストル在住のテレンス・ディクソンは、泥棒に入って出る時に車庫に閉じ込められた。
車庫の自動ドアが誤作動を起こし、彼は車庫の戸を開けられないばかりか、家の中に入りなおすこともできなかった。
家の人は休暇中で留守だったため、ディクソン氏は、8日間そこに閉じ込められた。
彼は、車庫にあったペプシコーラとドッグフードで生き延びた。
彼は過度の精神的な苦痛を強いられたと、この家の所有者が契約する保険会社を訴えた。
陪審は、保険会社にその賠償として50万ドルの支払いを命ずる判決を下した。
6 Hour Guide to Protecting Your Assets: How to Protect Your Hard Earned Assets From Creditors and Claimants.
Martin M. Shenkman. John Wiley & Sons, 2003. ISBN:9780471430575
p.11
http://books.google.co.jp/books?hl=ja&lr=&id=_-DGnoW7XhYC&oi=fnd&pg=PA11&dq=%22Terrence+Dickson%22+%22Pennsylvania%22+%221998%22&ots=oKQjPL1QeC&sig=8EOLo0ADcFEaTrXSUQ_fyF3dkT4#v=onepage&q=%22Terrence%20Dickson%22%20%22Pennsylvania%22%20%221998%22&f=false  (2018/01/22 確認)
35 Ohio N.U. L. Rev. 801 (2009)
Ohio Northern University Law Review. Volume 35, Number 2, 2009
Popular Delusions & the Law in the Age of the Internet - A Review of Damian Thompson's Counterknowledge; Hill, Kevin D.
http://lawlib.wlu.edu/CLJC/index.aspx?mainid=101&issuedate=2009-07-30  (2018/01/22 確認)
※本文へのアクセスはできなくなっていた。
回答プロセス
(Answering process)
Google Scholarで、下記のキーワードでフレーズ検索をした。
"Terrence Dickson" "Pennsylvania" "1998"
http://scholar.google.co.jp/scholar?q=%22Terrence+Dickson%22+%22Pennsylvania%22+%221998%22&btnG=&hl=ja&as_sdt=0  (2018/01/22 確認)
事前調査事項
(Preliminary research)
NDC
法律  (320 9版)
法制史  (322 9版)
参考資料
(Reference materials)
Google Scholar
http://scholar.google.co.jp/  (2018/01/22 確認)
New York University Journal of Law and Liberty.
http://www.law.nyu.edu/journals/lawliberty/index.htm  (2018/01/22 確認)
http://www.worldcat.org/title/nyu-journal-of-law-liberty/oclc/57544066  (2018/01/22 確認)
PDF Archive
http://www.law.nyu.edu/journals/lawliberty/pdfarchive/index.htm  (2012/12/05確認)
Harvard JLPP
http://www.harvard-jlpp.com/  (2018/01/22 確認)
http://webcatplus.nii.ac.jp/webcatplus/details/book/19151047.html  (2012/12/06確認)
http://ci.nii.ac.jp/ncid/AA10452004  (2012/12/06確認)
Archive Harvard JLPP
http://www.harvard-jlpp.com/archive/  (2012/12/05確認)
キーワード
(Keywords)
Terrence Dickson
アメリカ法
裁判
判決
判例
The Stella Awards ステラ賞
$500,000
照会先
(Institution or person inquired for advice)
寄与者
(Contributor)
備考
(Notes)
調査種別
(Type of search)
事実調査
内容種別
(Type of subject)
質問者区分
(Category of questioner)
登録番号
(Registration number)
1000115298解決/未解決
(Resolved / Unresolved)
解決
Twitter
このデータベースについて
国立国会図書館が全国の図書館等と協同で構築している、調べ物のためのデータベースです。詳細
活用法
刊行物・グッズ
新着データ
最近のアクセスランキング
レファ協PickUP!