レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2015/04/10
- 登録日時
- 2015/07/16 00:30
- 更新日時
- 2020/07/07 17:10
- 管理番号
- 6001009120
- 質問
-
解決
リンカーンによるゲティスバーグの演説の原文がみたい。
- 回答
-
November 19, 1863 のゲティスバーグの演説は以下の資料に掲載されています。
『The Oxford dictionary of quotations』(Oxford University Press 1979)
p314-315 Lincolnの項 23番
『Speeches & letters of Abraham Lincoln, 1832-1865 Everyman's library』([with introduction by James Dent 1907)
p.213-214
『The Gettysburg address』(by Abraham Lincoln ; illustrated by Michael McCurdy ; foreword by Garry Wills Houghton Mifflin 1995)
また、インターネットでは以下に掲載されています。
「Abraham Lincoln Online.org」
http://www.abrahamlincolnonline.org/lincoln/speeches/gettysburg.htm(2015/04/10現在)
[事例作成日:2015年4月10日]
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
-
- 英語 (830 8版)
- 参考資料
-
- The Oxford dictionary of quotations 3rd ed Oxford University Press 1979 (314-315)
- Speeches & letters of Abraham Lincoln, 1832-1865 [with introduction by James Bryce] Dent 1907 (259)
- The Gettysburg address by Abraham Lincoln ; illustrated by Michael McCurdy ; foreword by Garry Wills Houghton Mifflin 1995
- http://www.abrahamlincolnonline.org/lincoln/speeches/gettysburg.htm (Abraham Lincoln Online.org)
- キーワード
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 書誌事項調査
- 内容種別
- その他
- 質問者区分
- 個人
- 登録番号
- 1000177320