レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2002年2月13日
- 登録日時
- 2013/06/26 16:00
- 更新日時
- 2023/03/31 14:32
- 管理番号
- PML20020213-01
- 質問
-
解決
英語で書かれた印刷の事典があれば、それぞれの事典の特色を知りたいので目次をコピーして欲しい。
・新しいもの
・内容が分かればいい(凡例、コンテンツetc…)
- 回答
-
当館で所蔵している英語で書かれた印刷の辞典(辞典類)は以下の通り
・Elsevier's dictionary of the printing and allied industries →6カ国語版と4カ国語版がある
『Elsevier's dictionary of the printing and allied industries in six languages :
English, French, German, Dutch, Spanish, and Italian /
compiled and arranged on an English alphabetical base
by F.J.M. Wijnekus and E.F.P.H. Wijnekus ; with a foreword by W. Hope Collins』1967年
『Elsevier's dictionary of the printing and allied industries in four languages,
English, French, German, Dutch. Compiled and arranged on an English alphabetical base
by F. J. M. Wijnekus. With a foreword by W. Hope Collins』1967年
・『Dictionary of Printing and Publishing 2nd』Peter Collin Pub Ltd 1997年
・『Delmar's dictionary of digital printing & publishing』Delmar Pub 1997年
・『The designer's lexicon : the illustrated dictionary of design, printing, and computer terms』Chronicle Books 2000年
・『Encyclopedia of the book』Oak Knoll Press 1996年
**2023年追加**
・『Dictionary of Printing and Publishing 3rd』2006年
- 回答プロセス
-
目次や特色などは、当館のOPAC(http://www.libblabo.jp/toppan/home32.stm)にて検索をし、参照頂きたい。
- 事前調査事項
- NDC
-
- 印刷 (749)
- 参考資料
-
-
Wijnekus, F. J. M , Wijnekus, E. F. P. H. Elsevier's dictionary of the printing and allied industries in six languages : English, French, German, Dutch, Spanish, and Italian / compiled and arranged on an English alphabetical base by F.J.M. Wijnekus and E.F.P.H. Wijnekus ; with a foreword by W. Hope Collins 2nd rev. and enl. ed. Elsevier, 1983.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000003116131-00 , ISBN 0444422498 (S303-W72) -
Wijnekus, F. J. M. Elsevier's dictionary of the printing and allied industries in four languages, English, French, German, Dutch. Compiled and arranged on an English alphabetical base by F. J. M. Wijnekus. With a foreword by W. Hope Collins. Elsevier Pub. Co., 1967.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000006178851-00 -
Adam and Charles Black (Firm). Dictionary of publishing and printing 2nd ed. A & C Black, 2006.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000008295731-00 (S303-D72-2) -
Adam and Charles Black (Firm). Dictionary of publishing and printing 3rd ed. A & C Black, 2006.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000008295731-00 , ISBN 0713675896 (S303-D72-3) -
by Alastair Campbell , Campbell, Alastair. The designer's lexicon : the illustrated dictionary of design, printing, and computer terms. Chronicle Books, 2000.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000096-I006439967-00 , ISBN 0811826252 (S303-C14) -
Glaister, Geoffrey Ashall , Glaister, Geoffrey Ashall. Encyclopedia of the book / by Geoffrey Ashall Glaister ; with a new introduction by Donald Farren 2nd ed. Oak Knoll Press, 1996.
https://iss.ndl.go.jp/books/R100000002-I000003254396-00 , ISBN 1884718140 (S803-G48)
-
- キーワード
-
- 印刷
- 印刷-辞書
- 照会先
- 寄与者
- 備考
-
書誌情報だけでなく、目次を含めた情報を入力している。
- 調査種別
- 文献紹介
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000133029