このページではJavaScriptを使用しています。お客様の閲覧環境では、レファレンス協同データベースをご利用になれません。
レファレンス事例詳細(Detail of reference example)
[転記用URL] http://crd.ndl.go.jp/reference/detail?page=ref_view&id=1000219297
提供館
(Library)
近畿大学中央図書館 (3310037)管理番号
(Control number)
20170726-3
事例作成日
(Creation date)
2017年07月26日登録日時
(Registration date)
2017年07月26日 17時38分更新日時
(Last update)
2017年12月21日 16時17分
質問
(Question)
“The Oxford classical dictionary” について知りたい。
回答
(Answer)
“The Oxford classical dictionary”は、Oxford : Clarendon Press 、Oxford University Press が1949年以降出版しているギリシャ・ローマ時代を対象とした歴史辞書である。
the Oxford Classical Dictionary
http://classics.oxfordre.com/  (2017/07/26 確認)
専門サイトでは、辞書に関する解説、関連する論文検索などもできる。
About the Oxford Classical Dictionary
Substantive, peer-reviewed, and regularly updated, the Oxford Classical Dictionary combines the speed & flexibility of digital with the rigorous standards of academic publishing.
The New Oxford Classical Dictionary
http://classics.oxfordre.com/page/new-classical-dictionary/  (2017/07/26 確認)
“In print since 1949, the Oxford Classical Dictionary (OCD) has grown from almost 1,600 to 6,500 entries on a wide range of topics, and has been an unrivaled single-source reference for the study of the Greco-Roman world. With its accessible, concise entries, the OCD has long-served as a student’s introduction to richer study, as well as a trusted guide for scholars seeking a ready reference.”
<辞書>
The Oxford classical dictionary / general editors, Simon Hornblower and Antony Spawforth ; assistant editor, Esther Eidinow . - Oxford : Oxford University Press , 2012 (4版)
本館請求記号:209.3 - O93
http://ci.nii.ac.jp/ncid/BB08772584  (2017/07/26 確認)
The Oxford classical dictionary / edited by N.G.L. Hammond and H.H. Scullard . - Oxford : Clarendon Press , 1970 (2版)
本館請求記号:209.3003 - H26
http://ci.nii.ac.jp/ncid/BA00890058   (2017/07/26 確認)
The Oxford classical dictionary / edited by M. Cary ... {et al.} ; with the assistance of H.J. Rose, H.P. Harvey, A. Souter. . - Oxford : Clarendon Press , 1949 (初版)
本館請求記号:033 - O93
http://ci.nii.ac.jp/ncid/BA12195636  (2017/07/26 確認)
回答プロセス
(Answering process)
事前調査事項
(Preliminary research)
NDC
英語  (033)
世界史.文化史  (209)
参考資料
(Reference materials)
キーワード
(Keywords)
The Oxford classical dictionary
ギリシャ・ローマ
西洋史
古代史
照会先
(Institution or person inquired for advice)
寄与者
(Contributor)
備考
(Notes)
調査種別
(Type of search)
文献紹介 書誌的事項調査 所蔵調査
内容種別
(Type of subject)
質問者区分
(Category of questioner)
社会人
登録番号
(Registration number)
1000219297解決/未解決
(Resolved / Unresolved)
解決
Twitter
このデータベースについて
国立国会図書館が全国の図書館等と協同で構築している、調べ物のためのデータベースです。詳細
活用法
刊行物・グッズ
新着データ
最近のアクセスランキング
レファ協PickUP!