レファレンス事例詳細
- 事例作成日
- 2013年09月02日
- 登録日時
- 2013/09/02 13:12
- 更新日時
- 2013/09/02 22:56
- 管理番号
- 20130902-2
- 質問
-
解決
国連の「ビジネスと人権に関する指導原則」について知りたい。
- 回答
-
ビジネスと人権に関する指導原則 アジア・太平洋人権情報センター(ヒューライツ大阪)
http://www.hurights.or.jp/japan/aside/ruggie-framework/ (2013/09/02確認)
Report of the Special Representative of the Secretary-General on the issue of human rights and transnational corporations and other business enterprises, John Ruggie - Guiding Principles on Business and Human Rights: Implementing the United Nations “Protect, Respect and Remedy” Framework(A/HRC/17/31, 21 March 2011)
ビジネスと人権に関する指導原則 概説版
http://www.sustainability-fj.org/gri/g3/pdf/120917.pdf (2013/09/02確認)
United Nations
Report of the Special Representative of the Secretary-General on the issue of human rights and transnational corporations and other business enterprises, John Ruggie
Guiding Principles on Business and Human Rights: Implementing the United Nations “Protect, Respect and Remedy” Framework
http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/17session/A.HRC.17.31_en.pdf (2013/09/02確認)
- 回答プロセス
- 事前調査事項
- NDC
-
- 憲法 (323 9版)
- 参考資料
- キーワード
-
- 国際連合
- United Nations
- Guiding Principles on Business and Human Rights ビジネスと人権に関する指導原則
- 照会先
- 寄与者
- 備考
- 調査種別
- 事実調査
- 内容種別
- 質問者区分
- 登録番号
- 1000136617